Basisopleiding Hatha Yogadocent 100 uur.

Basisopleiding Hatha Yogadocent 100 uur.

 

 

De eerste Yoga Priya Basisopleiding tot Yogadocent is inmiddels afgesloten, dus er is ruimte voor de tweede 100 u. Basisopleiding.

De dames op de foto hebben de 100uur Basisopleiding tot yogadocent met goed gevolg afgesloten. In september gaan we verder met de 200uur, na het behalen van dit diploma kunnen de deelnemers zich inschrijven bij de Yoga Alliance.

Het is misschien zo, dat je  door de yogabomen het yogabos niet meer kunt zien. Yoga is in de mode, op zich is dit geen verkeerde ontwikkeling. Wat mij wel zorgen baart, is dat Yogadocent een ‘vrij beroep’ is en dat iedereen die ‘yoga wel leuk vindt’ en zelf yogalessen heeft gevolgd, zomaar voor een yogaklas kan gaan staan.

Zonder iemand tekort te willen doen, ben ik ervan overtuigd dat een goede basis en kennis van méér dan alleen de houdingen (asana’s ) noodzakelijk is. Ook bij het beoefenen van yoga kun je blessures oplopen wanneer je niet weet wat je doet en waarom je het doet. Wat kun je van de 100 u. opleiding verwachten?

Heel veel oefenen met de houdingen, zowel tijdens de opleidingsdagen als thuis. Wat zijn de goede aanwijzingen, hoe praat je iemand in de houding, hoe help je iemand in de houding, hoe corrigeer je iemand verbaal of non-verbaal. Opties voor mensen die vanwege een blessure of anderszins problemen met het bewegingsapparaat niet de volledige houding kunnen aannemen. Dit kan eigenlijk alleen wanneer je zelf de houdingen ‘doorvoelt’ hebt en een basiskennis van de anatomie en fysiologie hebt.

Naast de houdingen komen er ook yoga gerelateerde onderwerpen aan bod. Hoe zit het met de spieren en gewrichten? Waarom is (basis)kennis van Ayurveda wenselijk?

Ademhalen, dat doen we toch allemaal? Hoe en wanneer integreer je de Pranayama (ademhalingsoefeningen) in je les? Filosofie komt ook aan bod. Welke filosofie spreekt je aan en welke juist niet? Wat doe je hiermee voor jezelf en hoe breng je dit over op je deelnemers?

Wanneer je niet de ambitie hebt om yogadocent te worden maar wel graag meer verdieping wilt van je eigen yogabeoefening is dit een prima opleiding. Wil je wel beginnen met het geven van Yogalessen, dan is deze opleiding een stevige basis waarmee je na het behalen van je diploma kunt beginnen met les geven. Dit is pas het begin van een lange en boeiende weg, je zult merken dat je nooit uitgeleerd bent.

Na het afsluiten van de basis opleiding zijn er vele wegen die je kunt inslaan. Je kunt verder gaan met de 200 u. opleiding, daarnaast zijn er op het gebied van yoga veel specialisaties te volgen, je kunt je gaan verdiepen in verschillende yogavormen, hier gaan we het tijdens de opleiding ook over hebben. Wat past bij jou? Hoe blijf je bij jezelf?
Echter, een goed fundament is onontbeerlijk, de 100 u. Basisopleiding biedt je een goed fundament voor je verdere reis in yogaland.
Bij de 100 u. opleiding horen ook twee verplichte workshops, nadere informatie hierover krijg je op de eerste opleidingsdag.

De opleidingsdagen zijn in het weekend, soms op zaterdag en ook op zondag.
Nieuwe informatie over de opleidingsdagen van de 100 u. opleiding volgt spoedig.

Om 12.30 u.is de inloop, we starten exact om 13.00 u. en om 18.30 u. sluiten we de dag af.

Als je meer inhoudelijke informatie wilt kun je altijd contact opnemen met Yoga Priya. Dit kan telefonisch: 06-26610652 . Via email ingrid@yogapriya.nl. De prijs van deze opleiding is € 845,00 incl. BTW en Syllabus.
Betalen in termijnen is behoort tot de mogelijkheden.