Herstelyoga

Herstelyoga

Wat is ‘herstelyoga’?

Op het rooster van Yoga Priya zijn drie lessen te vinden die worden omschreven als Herstelyoga.

Hoe kan ik deze vorm van yoga het beste omschrijven?

Het is namelijk niet helemaal de Restorative (herstel)  Yoga, het is breder.

Uiteraard worden er Herstel houdingen aangeboden, maar we doen meer dan dat.

Ik voeg ook bewegingen toe die ik heb geleerd van Manja Weijers, zij is fysiotherapeute en yinyoga docente.

We zitten soms op de stoel; er is namelijk heel veel mogelijk terwijl we op de stoel zitten. We besteden aandacht aan ons fundament (voeten maar ook benen). Een goede plaatsing van de voeten is essentieel voor de rest van de uitlijning van je lichaam.

Veel aandacht voor de ademhaling. We gaan ons bewustzijn brengen bij het onbewuste proces van de ademhaling. Hoe wordt er geademd? Hoe diep, hoe snel of langzaam. We doen ademhalingsoefeningen en bewegen op het ritme van de aandachtige ademhaling.

Ook worden er milde Yin houdingen aangeboden. Ik werk met de etherische oliën van Young Living, er wordt een olie verstoven via een diffuser die past bij het thema van de les.

Voor wie is deze vorm van yoga geschikt? Eigenlijk voor iedereen!!!

Bij stressklachten, burn-out, maar ook bij hardnekkige fysieke klachten. Veel gehoorde klachten zijn  nek- en schouderklachten, spanning in het kaakgebied, spanningshoofdpijn, lage rugpijn.

Vindt u het lastig om ‘uit uw hoofd’ te gaan? Blijven uw gedachten maar malen en malen in een kringetje?

Bij de Herstelyoga wordt ook Yoga Nidra aangeboden, een diepe fysieke en mentale ontspanning, waarbij u een positieve intentie zet, die door de ontspanning kan doordringen tot het onderbewuste, u kunt een negatief (belemmerend) gedachtepatroon omzetten door een positieve affirmatie.

Iedereen kan meedoen, er is voor iedereen een mogelijkheid. Er zijn bolsters, blokken, riemen en stoelen aanwezig, zodat voor iedere deelnemer een juiste optie kan worden aangeboden.

U bent van harte welkom een proefles bij te wonen. Een proefles kost 9 euro, wanneer u besluit een strippenkaart aan te schaffen van 10 lessen, dan is de eerste strip op deze kaart gratis.

Bel of mail voor een yogales naar:

06-26610652
ingrid@yogapriya.nl