Stoelyoga

Stoelyoga

Wat is Stoelyoga?

Dit vraag je je wellicht af. Yoga op een stoel of bij een stoel? Ja, beide. Bij de staande oefeningen kan de stoel als steuntje worden gebruikt.

Voor wie is stoelyoga bedoeld?

  • Voor mensen die (tijdelijk) problemen hebben met hun bewegingsapparaat.
  • Na een operatie, bij veel last van de gewrichten, met name bij het staan en lopen.
  • Bij reuma, artrose en fibromyalgie.
  • Bij een minder stabiele houding – veel last van duizeligheid.

Bij het ouder worden kan het verleidelijk zijn om te blijven zitten, of je daarbij nu handwerkt, televisie kijkt of leest. Je hebt bij het ouder worden minder behoefte om te bewegen terwijl het belangrijk is juist te blijven bewegen.

Stoelyoga is bij uitstek geschikt voor ouderen, de bewegingen zijn langzaam en worden met aandacht uitgevoerd.
Er zijn altijd opties om de houdingen op een andere manier uit te voeren.

Waarom stoelyoga?

In de les wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en ontspanning. Door een bepaalde manier van ademen verlaagt u uw hartslag, bij een bewuste ontspanning neemt de spierspanning af. De spierspanning zorgt ervoor dat u meer pijn ervaart, denk maar aan vastzittende schouders en de bijbehorende nekpijn die ook voor hoofdpijn kan zorgen.

  • U gaat leren weer contact met uw lichaam te maken.
  • Uw lichaam, waar u misschien boos op bent omdat het u zoveel pijn bezorgt.
  • Uw lichaam, dat u belemmert in uw bewegingen en ervoor zorgt dat u de dingen die u zo graag doet, niet meer of in beperkte mate kunt doen.

Hoe maakt u contact met uw lichaam? Door te voelen.

Lichaam en geest zijn één, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door ze als twee onafhankelijk van elkaar bestaande elementen te beschouwen, raakt u het contact met uw lichaam kwijt.
Met behulp van ademhalingsoefeningen, houdingen die ruimte maken in het lichaam en de focus op de bewegingen die u op de ademhaling uitvoert, kunt u zich weer bewust worden van uw lichaam.

U bent altijd welkom om vrijblijvend een proefles te komen nemen, deze kost 9 euro. Besluit u te blijven, dan krijgt u de eerste les cadeau.

Bel of mail voor een yogales naar:

06-26610652
ingrid@yogapriya.nl

Geef een reactie